Mattssons Racing

The most informative Racingsite on the Internet. Thanks for dropping by.

Nyheter
Här kan du se resultaten från tävlingarna,
SM hittar du på www.roadracing.se
Gå in på resultat - även kval-tider är intressant.Då har man fått gasa av sig till slut..
Jag var med och körde ett långlopp (6tim) i Road Racing i helgen tillsamans med Mikael Lorentzon från Tjörn. Vi körde på Bikes Yamaha R1 som är en Super bike racer. Racet gick av stapeln på Anderstorp som är Sveriges snabbaste bana. Vi nådde en toppfart på 302km/h i slutet på rakan då går det fort kan jag lova.

Racet var torrt i 3 tim och vi låg trea av 42 team när regnet kom tyvärr hade vi otur med ett depå stopp så vi halkade ner till en 6 plats, men vi gav oss aldrig utan gnetade på. Själv är jag mycket nöjd med min körning, för under mitt pass i regn var jag snabbast på banan (mycket bra för självförtroendet) och då hämtade vi in så att vi låg fyra när jag bytte till Mikael som skulle gasa sista timman. Tyvärr krachade han när han skulle gå upp på en tredje plats, så det blev till att meka när det endast var en halvtimma kvar. Vi kom igång igen och slutade på en 8 plats.
Ha det gott Mvh Mathias Mattsson den 2 oktober 2005 19:57


'Hej.

Det har varit dåligt på nyhetsfronten från Mattssons racing.
Jag har tyvärr inte haft så mycket tid över till Racing i år på grund av att vi byggt ett nytt hus i princip helt själva från skog till färdigt hus.

Plus att jag lagt i en växel till på Plåtslageriet jag och en Kollega har blivit delägare i ett Plåtslageri i Älvängen.


Utöver detta så försöker jag även vara en Pappa Detta har varit grymt påfrestande men riktigt skoj.
Ni kan se på den bifogade bilden att resultatet med huset blev helt okej. Lite Racing har det faktist blivit mellan allt spikande och blöjbytande. Jag har gjort något jag aldrig gjort förut jag har varit mek åt Jerker Axellson på Bike i Trollhättan. Han körde tre av årets Fem SM tävlingar i Super Bike och han lyckades med att sluta på en mycket hedrande andra plats totalt i SM.
Vad händer i framtiden då?
Vi får se men först skall jag och Mikael Lorentzon köra ett 6 timmars race på Anderstorp den 1 Oktober. Får väl se om jag kan gasa något.
Ha det gott
Mvh Mathias Mattsson den 20 september 2005 19:28


Hej.

Va tiden går fort nu var det ett bra tag sedan jag skrev något så vad händer? Jo jag har varit så flitig så att jag har byggt ett hus och garage åt mig och min underbara familj. Därför har det blivit mycket lite tid över till Racing.
Ett tag tänkte jag satsa på STCC men kom på att min tid inte skulle räcka till i år. Så istället för att göra något halvdant så blir det ingen sådan satsning i år.
Men lite hoj åkande blir det allt jag och Mikael Lorentzon från Tjörn skall köra Endurance med hans Yamaha R1 en 1000cc på 190 h/kr så de lär flytta på sig.
Jag har inte suttit på en MC sedan krachen i Juli.
Våran prämiär kommer att bli på Falkenbergs motorbana 23 April då skall vi köra ett 6 timmars lopp där så det blir mycket åka.
Vi kommer att heta Team Bike Trollhättan Motorsports och har start nummer 48.
Det känns mycket bra att få köra mc igen inte minst så jag inte tappar gnistan det kommer ju ett år nästa år och då borde mitt garage vara klart och vem vet det kanske står ett par godbitar där då.
Mvh Mathias Mattsson den 31 mars 2005 21:40

Hej.

Det var länge sedan jag skrev något så jag tycker att det var på tiden.
Mina skador är så gott som läkta nu och jag har återgått till arbetet igen det känns bra efter fyra månaders sjukskrivning.
Jag tränar sjukgymnastik tre ggr/ vecka på ett ställe som heter Fungera i Göteborg och det gör underverk känner jag. Förutom att jag stressar halvt ihjäl mig Arbete Träna Familj och åter Arbete men det är skoj med full fart då trivs jag.
Så vad händer då nästa år? Ja det frågar jag mig själv också. Vi får se, jag har många saker på gång men inget är klart ännu.
Jag har inte haft min avslutningsfest i år, men det kommer en rejäl fest tidigt till våren som jag kommer att skicka ut inbjudningar på i början på -05.
Jag hör av mig när det händer något..
Mvh Mathias Mattsson den 21 december 2004 20:14

Tjena.

Hoj året har ju varit skit för mig men sådant händer ju.
Skadorna gör sig påminda varje dag jag kan fortfarande inte arbeta eller träna.

Men det kom ett ljus i mörkret för mig förra Torsdagen då fick jag och min Sambo Annika vårt första barn. En liten dotter som heter Alice. Tur var väl det annars hade jag nog grävt ner mig. Så efter en mörk säsong så har allting blivit ljust och jag känner mig bättre till mods än någonsin.


Mvh en mycket stolt Far Mathias Mattsson den 23 september 2004 22:40


Lite info om vad som hänt sista tiden.
Nu har jag gått hemma sedan 10 juli och är rejält trött på det. Jag har ju inte kunnat göra de två saker jag gillar mest köra Road racing och jobba.

Jag blev opererad i min axel igår 1sep och det känns skönt.
Det visade sig att axeln slitit sig ur led bakåt då pajade ledkapseln som håller ledkulan på plats. Så de har nitat ihop den nu och jag kommer att bli helt återställd men jag får inte röra axeln på sex veckor så jag har den i mitella nu.
Tur är att jag inte provat att köra Racing under tiden för om jag skulle gjort det så hade förmodligen axeln gått ur led bakåt under inbromsning.

Mitt i alltihop så har jag även opererat min näsa jag har haft svårt att få luft igenom den. Det var det värsta jag varit med om i hela mitt liv jag låg ner helt knockad i en vecka med två stora plast rör upptryckta i snoken.
Men nu är jag ju nyrenoverad hoppas bara att rehabiliteringen går som den skall också.
Tråkigt att denna säsong blivit raka motsatsen än vad jag tänkt mig men tyvärr så är det väl så att den som är med i leken får leken tåla.
Mvh Mathias Mattsson den 2 september 2004 09:26


Tjena..

Jag kommer att bli opererad för min axelskada. Jag har varit hos sex olika läkare totalt och nu har jag äntligen kommit till en riktig axel specialist som arbetar på Mölndals lasarett. Han skall operera mig inom en snar framtid.
Som det känns nu så har smärtan avtagit plus att jag kan röra armen igen. Men så fort jag gör något med armen t.ex. kör hoj så svullnar axeln upp.
Vet inte riktigt om jag kommer att köra mer i år jag är riktigt sugen. Tyvärr avråder min läkare mig från att köra han säger att om jag skulle klota igen så kanske axeln aldrig blir bra men vi får se... Mitt x-tra hål i arslet har i vart fall läkt fint så nu kan jag sitta normalt igen inte fy skam det inte.
Mvh Mathias den 10 augusti 2004 18:23


Tjena..

Skaderapport från mig.
Det har visat sig att en del senor samt muskelfästen har blivit skadade i min axel. Jag skall in på ultra ljud vilken dag som helst nu. Det kan hända det blir operation.
Vad jag kan säga är att det känns inte alls bra jag kan fortfarande inte röra axel leden så något fel är det ju.
Jag får hjälp i från Frölunda hockeys idrottsläkare så vi får väl hoppas att det läker för jag blir tokig när jag inte kan köra motorcykel eller kan jobba.
Tyvärr så måste jag lämna återbud till Bike week på Karlskoga.
Ha det bra Mvh Mathias den 22 juli 2004 10:52Aj Aj Aj kan jag säga.... Kan nästan inte sitta samt jag skriver med fel hand för min andra arm är inte vad den har varit efter helgens bravader i Finland.
Jag lyckades med en rejäl highsider på det tredje varvet på första kvalet i Lördags.
Jag slog mig rätt så rejält fick åka Finsk Ambulans (ingen höjdare kan jag meddela)
Jag vurpade så dumt att axeln och huvudet tog i först sedan rullade och gled jag på asfalten och slutligen så landade 170kg Suzuki rätt på mig eller i mig kan man säga. Håll er för skratt nu. Fotpinnen åkte in i arslet på mig så jag har ett maffigt köttsår där nu, fick även sy ingen hitt kan jag säga skinnstället har inte många fina fläckar nu det är skrapat och hål överallt. Är rätt så sårig nu kan man säga.
Min axel gick ur led så den kan jag inte röra nu plus att skuldran fått sig en kyss oxå. Vet ej vad som hänt med den nu men håller på med våran fantastiska sjukvård just nu. Blaha kan man säga.. Så känner ni någon läkare som jobbar x-tra så låt mig veta.
Men den som är med i leken får leken tåla..
Mvh Mathias den 12 juli 2004 22:10


Hej.

Då var ytterligare ett race avklarat.
Det har varit en mycket trevlig helg i Falkenberg.


Verkligen roligt att så många kom och hejade på mig. Känns skönt att ha två bussar med supporters (överlägset störst supporterskara). Det är skoj när alla är vid mitt tält, synd bara att jag inte hinner prata med alla så mycket som jag vill. För att inte tala om alla som varit där hela helgen. Trots skitvädret i Lördags så höll de ångan uppe (inte utan eldvatten).


Jag har delat ut 105 biljetter denna helg rekord för min del.
Tyvärr så är jag ju ingen fena på att kvala så jag lyckades till slut att kvala in som 10 i mellan regnskurarna i 600 std.
I ss600 kvalade jag in på en 14 plats men denna klass kör jag mest som träning jag gjorde ett dåligt race och slutade på en 16 plats..


STD 600 racet var det mest täta race jag någonsin kört det skiljde endast 6 sek från första till 8 plats. Jag slutade på en 7 plats till slut racet kändes bra farten finns i kroppen samma som de andra i toppen men det hjälper inte när jag inte kvalar bättre. Jag måste lära mig detta..


Ha det gott mitt nästa race blir i Finland om tre veckor.
Om ni inget har att göra på Lördag så är det Rally i skogarna kring Älvängen åk dit och titta det är häftigt...
Mvh Mathias den 13 juni 2004 21:14


Hej.

Då var SM tävlingarna på Sviestads banan i Linköping avklarade.
Flyt var det minsta jag hade i helgen jag kvalade in på en 9 tid inte allt för nöjd med det men jag börjar vänja mig vid dåliga kval. Det är ju trots allt på racet som det gäller. Jag höjer mig med 200% när det är en riktig start.

Fick även reda på att jag kört med ett halv kilo för mycket luft i mina däck. Jag kollade min luft mätare efter det att mina konkurrenter tyckte att jag sladdade så mycket i kurvorna. Det visade sig att min lufttrycks mätare inte var riktig. (Kan meddela att den ligger långt in i skogen just nu)

Så jag laddade rejält inför racet med rätt däck tryck och fick till en bra start. Det var rejält tätt vi var 10 som låg i en klunga, jag låg på en sjunde plats.
Jag var på gång uppåt körde snabbast ett tag under racet sänkte min tid från kvalet med nästan 1,5 sek men efter tolv varv av tjugo så strulade min växling. det visade sig att en skruv lossnat i växel mekanismen så jag kunde bara åka på fyrans växel.


Riktigt frustrerad fick jag bryta detta race. Jag var riktigt på gång kände jag så nu sitter jag här med en hel skopa adrenalin över.

Jösses va jag skall gasa på Falkenberg 12-13 Juni..
Mvh Mathias Mattsson -den 31 maj 2004 09:03


Hej.

Då var Första del tävlingen i Scandinavian Open avklarad. Vi var på Jyllands Ringen i Danmark och gasade.
Denna tävling är lite speciell då vi ej får träna på banan innan tidskvalen. I år var detta extra spännande då de förlängt banan med 850 meter.
Lördagens kval var inget vidare endast 5 grader varmt och ös regn samt halv storm.
Endast första kvalet i Std 600 var torrt. Jag kvalade något grymt dåligt i det kvalet åkte mest runt för att lära känna banan och få till hojen så det resulterade i en blygsam 22 plats. Men sedan öppnade himlen sig och det ös regnade. Så i SS600 knep jag en 11 plats i tidskvalet.

Söndagen blev fin men kall och jag kände att jag fått till inställningarna bra till racen.
I STD 600 stod jag ju som 22 men lyckades att kämpa upp mig till en 8 plats i mål nosade på en 5 plats men lyckades ej att ta den pga jag var lite väl het.
SS 600 som består av trimmade hojar kunde jag knipa en 9 plats med min standard ho Jag var helt slut när målet kom då jag blivit rejält förkyld under helgen. (Kan ju säga att hjälmen inte var direkt go framför näsan)
Så med facit i hand så är jag hyfsat nöjd med helgen för nu känns det som om jag och hojen drar åt samma håll så nu skall jag bara ÖKA.
Nu grejar jag för fullt inför nästa race som går nu i helgen på Sviestad och där är det SM som gäller.
MVH Mathias Mattsson -den 24 maj 2004 19:00
Hej.
Nu till helgen körs första deltävlingen i Scandinavian Open på Jyllands ringen i Danmark.
Det skall bli mycket intreressant att komma dit i år då de har förlängt banan med 900 meter. Synd bara att Danskarna redan kört två race där så de har ett försprång gentemot oss andra.
Som vanligt kommer det med en del polare. Tävlingen i Danmark är mycket rolig att köra då det är en så kallad Road Racing festival där med mycket åskådare grymt öl tält och försäljningsstånd.
Jag skall gasa så mycket det bara går för det blir grymt motstånd från alla länder.
Glöm ej att anmäla er till Bussresan till Falkenberg 13 Juni.Då var äntligen SM premiären avklarad. Vi har varit i Anderstorp och tävlat i helgen.
Vi beslöt att åka dit i fredags trots att det varit träning hela torsdagen samt hela Fredagen. Men jag tyckte att jag fått till mina inställningar fint då jag var där och tränade i Söndags.
Mina kval på lördagen gick inte alls som jag tänkt mig en 13 plats på griden, det strulade rejält jag körde nästan 2 sek sämre än vad jag gjorde i fjol. Det visade sig att jag drevat helt galet jag saknade topp fart på den mycket långa rakan. Så vi drevade om till racet.
Jag fick en bra start från min blygsamma plats låg 9 in i start svängen men märkte snart att jag inte hängde med riktigt på rakorna. Jag hade inte lyckats riktigt i mitt drev val dock bättre än kvalet.
Jag blev helt tokig så jag lyckades att bromsa förbi folk i inbromsningarna som bäst låg jag på en 6 plats men klarade inte av att hålla den så mitt resultat blev en 9 plats i mål.
Riktigt roligt är alla som kommer och hejar på mig det dök upp ca 20 st trogna kompisar. Det är riktigt skönt att det följer mig.
Roligt är också att klassen är riktigt tuff med bra konkurrens.
Jag lyfter på hatten för Mikael Nilsson som vann hann gjorde en grym körning.
Men jag tar nya tag på Jylland 22-23 maj.


Test veckan i Frankrike har varit riktigt bra. Vädret har varit hyfsat kalla nätter men ca 15-20 grader på dagarna.

Jag har avverkat ca 75 mil på hojarna. De går bara bättre och bättre. Tyvärr så får jag inte till fjädringen som jag vill ha den men efter veckans test så började vi komma på rätt väg i alla fall.

Andra dagen gjorde jag en high sider med den ena hojen inte jätte stora skador men det fanns att göra för mina mekar.


Mitt nya skinnställ Arlen ness klarade smällen bra med. Jag själv blev bara mörbultad. Skönt med bra utrustning.

Nu närmar sig tävlings premiären i Anderstorp och det skall bli riktigt skoj att se var man står i konkurrensen.

Äntligen så börjar det att röra på sig rejält i teamet. De mesta börjar falla på plats.
Nästan hela min utrustning har kommit och hojarna börjar bli klara.


I onsdags kväll fick jag reda på att Suzuki hyrt Gelleråsen i Karlskoga Fredagen 2 April. Då blev det bråttom för mina kåpor hade precis anlänt från Italien. Men som tur är har man hjälp från bra kompisar. Så min lackerare Vincent Rydén lackade upp ett set till mig. Med en grym fart.


En annan kompis Morgan på Håkan Anderssons Mekaniska svetsade till kåpstag till mig med en grym fart och finess. Underbart med folk som hjälper till när det är bråttom.
Så jag och far åkte upp till Gelleråsen för min första test av Suzukin. Det blev en mycket lyckad dag en del små fix på hojen som det alltid blir med nya prylar. Men framför allt underbart gött att få släpa knäna i backen igen efter en lång vinter.


Detta var en mycket värdefull test eftersom vi åker till Frankrike på nya tester nu på Skärtorsdag. Så nu har vi rättat till de brister vi fann under fredagen.
Underbart för då kan man inrikta sig på att få upp farten igen.
Jag ser fram emot tävlings premiären på Anderstorp 23-24 April........


Hej.
Förberedelserna är i full gång på Racing fronten.
Lokal tidningen Ale kuriren var hemma och gjorde ett reportage om mig förra veckan v10. Klicka här (355 kb stor fil)
Tyvärr så är inte mina tävlingskåpor färdiga så reklamen har inte kommit på ännu.

Med vänliga hälsningar Mathias Mattsson
Mathias och Lars Corselli distriktschef på Suzuki skakar hand för ett framgångsrikt och intressant samarbete.Det känns otroligt skönt att ha Sveriges proffsigaste butik Bike Trollhättan i ryggen tillsammans med Suzuki. Det skall bli mycket intressant att få köra den helt nyutvecklade GSX-R 600 -04 Jag tror att den hojen kommer att passa mig som handsken.
Bike Trollhättan, Mattssons Racing Tillsammans med Suzuki det klingar framgång...
Nu är det klart med Hjälmar SHOEI Stövlar OXTAR Skinnställ och handskar Arlen Ness samtliga produkter finns på Duells.Se bilder från eventet
Mattssons racing i samarbete med Bike Motorsport arrangerade ett fantastiskt event i Värmland v.8.
Där fick man chansen att prova en mängd olika motocross cyklar med fulldubbade däck på en upplogad isbana riktigt häftigt för de som aldrig kört förut.
Vi förfogade även över 6 st ATV allt från Hondas minsta till Yamahas största fyrhjulingar. Den här turen gick på en tuff terräng bana som var krävande för dem som aldrig kört fyrhjuling förut. Man blir mycket imponerad av hur bra de här fordonen tar sig fram.
Sedan var det dags att gasa med rally bilar. Jerker hade ställt i-ordning 4 st Volvo 240 bilar med rally däck på givetvis dubb däck. Dessa bilar körde på en upplogad bana med tidtagning. De snabbaste körde en final. Detta var en mycket rolig grej, det tillhör ju inte vardagen att köra med bredsladd i varenda kurva.
Som grädde på moset fick alla åka med Jerker Axellson i hans Rally bil på en riktig skogs väg som mätte 8km. De var många vita ansikten som kom ut ur den bilen kan jag lova. Det är en riktig upplevelse att sitta bredvid i en rally bil i fullfart.
Vi avslutade med en lyckad kväll på Sandgrund i Karlstad där det var Ted Gärdestad gala.
Detta Event gav mersmak från både arrangörer till deltagare.Nu är det klart med några partners för nästa säsong.

Ale betong borrning AB
Q8 Oils som även är Suzukis officiella olja 2004
Bike Trollhättan

Suzuki
Pirelli
Duells

Multimedia Production


Mattsons Racing

Nyheter

Personal

På gång

Partners

Bilder

Race datum

Resultat

Tidningsutklipp

Gästbok

Kontakta mig

Video


 

 

© Copyright 2003. All rights reserved.
Powered by
Multimedia Production